Pasar al contenido principal

Milers de persones participen en la primera Fira de la Responsabilitat Social organitzada per la Diputació de València

La primera Fira de la Responsabilitat Social de la Diputació de València ha comptat amb la participació de milers de persones que durant el cap de setmana van ocupar cada racó de la valenciana plaça de la Reina per a compartir els valors de la sostenibilitat. Promogut per l'àrea de Govern Obert i Participació que dirigix Mentxu Balaguer, el certamen servix per a mostrar les accions sostenibles que els ajuntaments de la província han dut a terme gràcies a la línia de subvencions de la Diputació.

Enmig d'un gran ambient lúdic i festiu, milers de persones “s'han acostat a conéixer de primera mà les accions que els municipis realitzen en benefici de la seua ciutadania, donant resposta a preocupacions i necessitats socials, culturals, ambientals i econòmiques, sota un ferm compromís ètic”, va explicar després de l'esdeveniment la responsable de Participació de la Diputació.

La diputada Mentxu Balaguer, que va participar tant en l'obertura com en el tancament de la fira, va subratllar la importància de “mirar arrere i tornar a l'estil de vida dels nostres iaios i iaies, aprofitant el que tenim a prop, allò que ens oferix la terra, el consum de productes de proximitat i quilòmetre zero”.

A més dels projectes sostenibles impulsats pels consistoris, els assistents van gaudir de comptacontes, tallers infantils de customització de samarretes i reciclatge de roba, confecció de xapes, jocs per a xiquets i la tercera edat i degustació d'orxata, entre un ampli catàleg d'activitats destinades a un públic familiar i totalment gratuïtes.

Municipis i projectes sostenibles

Durant la jornada del dissabte van explicar els seus projectes els ajuntaments d'Alberic, Énguera, Guadassuar, Montserrat, Montaverner, Quatretonda, Chera, Moixent, Carcaixent, Carrícola, Mislata i Benaguasil; mentre que el diumenge va arribar el torn de Cofrentes, Fortaleny, Corbera, Meliana, Yàtova, Benicull de Xúquer, el Ràfol de Salem, Alfarp i la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Entre les iniciatives exposades trobem la producció de cervesa artesanal i ecològica de carabassa; l'intercanvi de productes de segona mà; programes d'educació en els valors de l'agenda 2030 i de difusió de la responsabilitat social; campanyes de reciclatge i recollida selectiva de residus; envelliment actiu; celebració de festes sostenibles; promoció del consum local i utilització de productes sostenibles en la vida diària; i fins a un projecte d'horts escolars inclusius i sostenibles.

La coordinadora valenciana d’ONGD i les ONG’s Ecosol i Petjades van participar en esta primera edició de la Fira de Responsabilitat Social de la Diputació, celebrada en la recentment estrenada plaça de la Reina. Estes entitats van conscienciar als assistents sobre el consum responsable, oferint productes de comerç just. Una batukada va animar el certamen, que va comptar amb música en directe i una gran fi de festa a càrrec de Dani Miquel, amb el seu espectacle ‘La vida és una festa cuidant la natura’.