Pasar al contenido principal

L'Olla de la Plana tornarà a ser protagonista de la taula aquest mes de novembre en els restaurants de Vila-real

L'olla de la Plana tornarà a ser protagonista de la taula aquest mes de novembre en els restaurants de Vila-real a través de les XIV Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana. Una cita impulsada des de la Regidoria de Comerç i Hostaleria al costat de l'Associació d'Hostaleria i Oci (Ashiovi) i l'Associació Gastronòmica de Vila-real i que continua apostant alt gràcies a la participació de xefs amb estrela Michelin que cuinaran les seues receptes d'olla en directe, a més del tradicional Concurs nacional en memòria de Pasqual Batalla.

La regidora de Comerç i Hostaleria, Ana Torres, ha presentat les jornades, acompanyada pel president d'Ashiovi, Emilio Miralles, i el president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril. Torres ha destacat l'aposta municipal per aquest esdeveniment, que posa en valor la gastronomia local i reforça els senyals d'identitat a través de la tradició culinària, però que sobretot consolida el suport de l'Ajuntament al sector de la restauració "que és un fort motor econòmic i que compta sempre amb el nostre suport com hem demostrat en els últims anys amb bonificacions fiscals i altres mesures econòmiques".

Les jornades es desenvoluparan durant tot el mes de novembre, amb la participació de 16 restaurants de la ciutat, però com a avantsala, el pròxim 16 d'octubre tindrà lloc l'esdeveniment de Cuina en viu, en el Teatre Tagoba, amb el televisiu Pepe Rodríguez com a mestre de cerimònies i amb les ponències de Santos Ruiz, gerent de la Denominació d'Origen Arròs de València, i els xefs amb estrela Michelin Germán Carrizo (restaurant Fierro), Cristina Figueira (restaurant El Xato), Raúl Resino (restaurant Raúl Resino) i Sergio Manzano (restaurant A'Barra).

L'acte arrancarà a les 9.30 hores i per a acudir com a públic és necessari remetre un correu electrònic a ashiovioficial@gmail.com ja que l'aforament és limitat, tal com ha explicat Emilio Miralles.

Ja a la vesprada, la plaça de la Vila serà l'escenari del Concurs Nacional Olla de la Plana Premi Pasqual Batalla i de la degustació popular. Miralles ha assenyalat que, com a novetat, en aquesta edició del concurs els restauradors que així ho consideren podran incorporar cigrons i arròs als ingredients de la seua recepta. Els guanyadors del concurs, que es donaran a conéixer el 12 de desembre, obtindran un primer premi nacional de 1.000 euros; segon premi nacional, dotat amb 750 euros; primer premi especial provincial de 500 euros; i primer premi especial local, dotat amb 350 euros. El jurat d'aquesta edició està format per Miguel Barrera, del restaurant Cal Paradís, amb una estrela Michelin; Ferran Lleixa, de Gasma; Quique Chesa, de l'Escola d'Hostaleria de Castelló, i Raúl Puchol, crític gastronòmic i director de Cope Castelló, entre altres.

Per part seua, Ximo Abril ha explicat que per a la degustació popular del dia 16 d'octubre l'Associació Gastronòmica prepararà al voltant de 1.000 racions d'olla de la Plana, a les quals se sumaran unes 400 racions que aportaran solidàriament els restaurants que participen en el concurs nacional. Un any més, aquesta degustació tindrà un caràcter solidari i el preu d'1 euro per cada cassoleta d'olla es destinarà a l'associació Pintando el camino en rosa, que ajuda als xiquets amb càncer.

Finalment, les XIV Jornades gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana es desenvoluparan de l'1 al 30 de novembre en 16 restaurants de la ciutat, que oferiran menús amb l'olla com a protagonista. Els restaurants participants són: Al d'Emilio, Bárbaro, Birbar Espai Gastronòmic Valencià, Bocatería Els Lluïsos, Booncata, Ca Esteve, Casa Silvestre, Defeli, El Caldero Rojo, El Casino, El Cortijo, El Faro, El Miso, Los Maños, Nu i Rincón La Olivereta.