Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Canet lo Roig posarà en marxa un banc de terres amb els camps abandonats per a potenciar l'activitat agrícola

L'Ajuntament de Canet lo Roig ha posat en marxa un ambiciós projecte per a la creació d'un banc de terres. “Creiem que es tracta d'una iniciativa innovadora que ens ajudarà a avançar tant en la dinamització de l'economia local com a revertir la despoblació que patim molts municipis de l'interior”, indica l'alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés.

La creació del banc de terres a Canet lo Roig encara es troba en una fase inicial. L'Ajuntament pretén sumar a aquest banc “tots aquells terrenys que estan abandonats en el terme municipal per a posar-los a la disposició dels veïns que es comprometen a cuidar-los i a cultivar-los”, explica Pallarés. El primer pas serà l'elaboració d'una base de dades amb totes les finques disponibles i que els seus propietaris vulguen llogar o vendre per a posar-los en contactes amb totes aquelles persones que feren fer-se càrrecs d'aquests terrenys.

Per a posar en marxa aquest projecte, l'Ajuntament de Canet lo Roig compta amb una subvenció de 27.832,82 euros concedida pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. “Gràcies a aquesta iniciativa mantindrem els nostres camps en òptimes condicions i els podrem traure una rendibilitat econòmica. Però, a més, també és una forma per a dignificar i recuperar les arrels agrícoles de Canet lo Roig”.