Pasar al contenido principal

La marca gastronòmica Castelló Ruta de Sabor obri el termini per a noves adhesions

El Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló ha obert el termini d'adhesió de noves empreses i entitats al projecte Castelló Ruta de Sabor. Així ho ha anunciat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui ha posat en valor “el treball, l'obstinació i la dedicació de les empreses i entitats adherides a Castelló Ruta de Sabor per a fer de la gastronomia de la província de Castelló una experiència única”.

La primera presidenta de la institució provincial ha enaltit la marca Castelló Ruta de Sabor i ha mostrat “l'aposta ferma de la Diputació de Castelló per a posicionar el patrimoni gastronòmic dels 135 municipis com un producte turístic referent de primer nivell nacional”. Sens dubte, el compromís de la Diputació de Castelló per a posicionar la província com un destí gastronòmic és ferm i real. I prova d'això són tots els treballs que ha realitzat en els últims mesos per a enfortir la marca Castelló Ruta de Sabor, com les jornades de presentació del projecte en diferents municipis o la celebració del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor a Vinaròs, entre altres activitats.

“L'oferta culinària que tenim a Castelló forma part de la nostra promoció turística”, ha assegurat la presidenta Marta Barrachina, qui ha continuat dient que “el que ve a Castelló troba en la nostra terra productes de proximitat, de gran qualitat, amb denominació d'origen, al costat dels millors cuiners”, ha ressaltat.

En este sentit, Marta Barrachina ha enaltit “la dedicació i l'esforç diari dels cuiners per a elaborar els millors plats i convertir Castelló en una província referent en la gastronomia”. Pel que ha animat a noves empreses i entitats a adherir-se a este producte de turisme gastronòmic que “representa una iniciativa avantguardista que engloba a productors locals, xefs amb Estrella Michelin i empreses, que al costat del sector turístic s'unixen en una xarxa provincial dedicada al millor turisme gastronòmic”.

Per a la màxima representant de la institució “Castelló Ruta de Sabor és degustar el nostre territori, un senyal d'identitat del nostre destí que hem de promocionar”. I és per això que, amb l'objectiu de seguir en el camí d'impulsar esta marca, des del govern provincial “invertirem més de 600.000 euros augmentant en un 15% el pressupost anterior i amb dos claus: Donar més visibilitat a la marca, perquè cada dia puga arribar a més consumidors i a més clients i així els adherits beneficiar-se d'això, però també perquè més productors poden formar part de la família Ruta de Sabor”.

“En cada aroma de Castelló trobem l'essència de la nostra terra, el treball dels nostres productors i la tradició fusionada amb la innovació. I esta institució impulsarà més a Castelló Ruta de Sabor com a garant d'oportunitats i de futur per a la nostra província”, ha ressaltat la presidenta, qui ha animat a empreses i entitats a sumar-se a esta marca.

Obert el termini d'adhesió

“Castelló Ruta de Sabor oferix al viatger un recorregut des de l'origen a la taula, que inclou a tots els agents relacionats amb la gastronomia de la província”, ha assenyalat el vicepresident i responsable de l'àrea Turística, Andrés Martínez. És per això que, poden participar en el projecte indústries i productores visitables, amb productes emparats sota la marca Castelló Ruta de Sabor, restaurants i gastrobars, que “aposten per la gastronomia autòctona i els productes locals”. Així mateix, poden adherir-se allotjaments, comerços gastronòmics, amb oferta de productes de proximitat, empreses d'activitats i agències de viatges, especialitzades en agroturisme i turisme gastronòmic, i empreses que realitzen activitats de pescaturisme.

D'altra banda, també tenen cabuda recursos turístics com les Tourist Info, els mercats de proveïments, museus i centres d'interpretació que ajuden a difondre la cultura gastronòmica castellonenca, així com Ajuntaments i altres entitats locals.

“Formar part del projecte Castelló Ruta de sabor, no suposa cap cost per a les empreses, encara que sí que és requerit que compartisquen la filosofia i els valors del projecte i estiguen disposades a aportar per la qualitat, la sostenibilitat, els productes locals i la nostra gastronomia”, ha manifestat el vicepresident.

Finalment, el diputat de Turisme ha assegurat que “formar part d'esta família, és una experiència única, que a més, ajuda a empreses i entitats a millorar la seua imatge i posicionar-se en el mercat i a posar en valor la riquesa gastronòmica de la nostra terra”.

Així doncs, els agents interessats han d'emplenar el formulari d'adhesió disponible en https://castellorutadesabor.es/ i/o posar-se en contacte amb el Patronat de Turisme de Castelló a través de l'email castellorutadesabor@dipcas.es.