Pasar al contenido principal

El polp és el protagonista des de hui i fins el 10 d'abril dels menús de 12 restaurants a Borriana

Les V Jornades del Polp de Borriana comencen hui divendres 25 de març i finalitzaran el 10 d'abril. Els establiments elaboraran deliciosos menús entre 13 i 30 euros en què els cefalòpodes regnaran en cada plat.

Dotze restaurants prendran part en la cinquena edició de les Jornades del Polp de Borriana, impulsada per l'Associació d'Hostaleria de Borriana amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme, que concitaran suggeridores propostes amb menús personalitzats, per a atraure paladars amb les seues delicioses temptacions culinàries que convertiran la ciutat durant tres setmanes en la capital del polp.

En la presentació, presidida per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el president de l'Associació d'Hostaleria, José Gargallo, amb l'assistència de la presidenta de la Federació de Comerç, Susana Ibáñez, es va lliurar la distinció de ‘Polper d’honor’ a Pedro Sancerni, en reconeixement al seu treball com a fundador de l'Associació d'Hostaleria de Borriana, entre altres mèrits.

Durant l'acte, a més de donar a conèixer el nom dels restaurants que participaran, s'ha destacat especialment els productes genuïns del municipi amb què s'elaboraran els plats per a seduir el visitant amb menús amb “sabor a la nostra mar”.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha volgut agrair “la implicació i l'esforç” dels establiments hostalers participants “en l'elaboració dels plats que estaran a disposició amb suggeridores propostes, perquè totes les persones que vulguen s'acosten a degustar-les”.

Es tracta, ha manifestat, d'un atractiu turístic local més per a poder “xalar d'un dels productes més saborosos de la nostra Mediterrània, el polp, amb els menús especials que cada restaurant ha elaborat” i que, com ha suggerit, “suposen una saborosa excusa per a una escapada mediterrània a la capital de la Plana Baixa, on “es marida perfectament mar, taronges, horta i muntanya”, i en la qual es pot aprofitar també per a “fer turisme actiu a través de les diverses rutes patrimonials”.

Igualment, han explicat, s'elaboraran els menús especials, en els quals “utilitzem productes locals i de quilòmetre zero” i han posat l'accent “vetlant sempre perquè els productes oferits procedisquen d'aquesta ciutat i marquen l'essència que té Borriana”.

D'aquesta forma, els restaurants i establiments participants en aquesta cinquena edició seran: Restaurant Nàutic, Flamingo Coffee, Restaurant L'Arenal, Pinocchio, Bombora's, Restaurant Da Paolo, Nautilus, Coppelia Bonica, Al Natural, Cercle Fruiter, Grill Negre, i Nonna’s.

El establiments oferiran menús de 15 i 30 euros en el cas dels restaurants, als quals també cal sumar les propostes especials que en alguns casos realitzen amb tapes a partir de quatre euros.