Pasar al contenido principal

Castelló avança amb les obres en la Cambra Agrària que reforçaràn l'atenció al sector primari

L'Ajuntament de Castelló avança amb les obres de la segona fase de la reforma de la Cambra Agrària Municipal, una actuació que millorarà la seua eficiència energètica i reforçarà l'espai com a centre d'atenció i assessorament del sector primari i medi ambiental. El projecte contempla una substitució de la coberta i la pintura de la façana, amb un cost de 313.000 euros.

“En dos anys s'ha realitzat una inversió de 500.000 euros a través del programa Reconstruïm els Pobles de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a posar en valor i potenciar la Cambra Agrària com a epicentre de les polítiques agràries i de transició ecològica. Es tracta de la primera inversió important que es realitza en el lloc des que en 1993 va passar a les mans de l'Ajuntament”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat l'objectiu de recuperar l'atenció agrària i medi ambiental

"Estem reformant la coberta de la Cambra Agrària amb l'objectiu de millorar la seua eficiència energètica", ha explicat el regidor d'Urbanisme, José Luis López. "Aquesta segona fase d'obres en l'edifici del consell agrari és un bon exemple que des de l'Ajuntament de Castelló treballem en la millora del patrimoni municipal", ha apuntat López.

Les obres van començar a primers de desembre i tenen una duració de 15 setmanes. L'empresa adjudicatària ultima en aquests moments el canvi de la coberta, que suposa el reemplaçat de la capa per un sistema que incorpora l'aïllament tèrmic i millora d'aquesta manera el balanç energètic.

En les pròximes setmanes s'executarà un pintat de la façana exterior de l'edifici.

L'actuació respecta les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l'immoble, que va ser construït en 1931 i forma part del catàleg del patrimoni municipal.

Es tracta de la segona fase de reforma de la Cambra Agrària. En 2021 es va desenvolupar, amb el finançament del programa de la Vicepresidència Segona, una primera que va comportar la substitució de 103 peces de la fusteria de la façana, patis interiors, portes, finestres i balconeres. Una acció que va reforçar l'eficiència energètica del lloc. El pressupost es va situar en 176.000 euros.

Al mateix temps, l'Ajuntament està retirant les barreres arquitectòniques i instal·lant un nou ascensor per a garantir l'accessibilitat.

La Cambra Agrària alberga en l'actualitat el departament administratiu de la Regidoria de Transició Ecològica, la Policia Rural, la Brigada Rural, les seus dels tres sindicats de reg. Rep permisos de crema, realitza labors d'assessorament i acull diferents cursos formatius i exposicions relacionades amb l'activitat agroalimentària. A més, disposa d'una sala d'actes d'ús públic.