Pasar al contenido principal

Castelló amplia a 18 les activitats de Celebrem amb la Natura i reforça la posada en valor de la seua riquesa ambiental

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha presentat aquest dimarts Celebrem amb la Natura, la setena edició de la campanya d'educació ambiental que organitza al costat de l'empresa local de Itinerantur per a posar en valor l'entorn natural del terme municipal i hàbits sostenibles.

“Tenim a Castelló uns paisatges d'enorme riquesa que han de ser un pilar en la transformació cap a un projecte de ciutat més verda. Aquesta campanya posa en valor espais desconeguts i cada any l’acolliment és més positiva. Augmenta aquest any de 16 a 18 activitats per a commemorar les principals efemèrides vinculades al medi ambient”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, en roda de premsa al costat de Belén Salvador, cofundadora i gerent de Itinerantur.

La representant de Itinerantur ha detallat les diferents jornades i ha subratllat que l'objectiu és “implicar i conscienciar a la ciutadania en els valors ambientals i culturals” del terme municipal. S'han programat tallers, rutes de senderisme o ciclistes o jocs als parcs de la ciutat, la Marjaleria, Illes Columbretes, platja del Serradal, paratge de la Magdalena, Tossal Gros o el Molí la Font, entre altres espais.

Les persones interessades en les activitats poden obtindre informació del programa o inscriure's en naturacastello.es, estant limitada el nombre de places a 30.

Celebrem amb la Natura va començar aquest cap de setmana amb una plantació en la Magdalena pel Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana i continuarà, amb motiu del Dia Mundial d'Aiguamolls, aquest dissabte 5 de febrer amb un passeig interpretatiu en la Marjaleria per a descobrir la riquesa d'aquest ecosistema.

Al llarg de 2022 tindrà lloc un taller de petjades pel Dia Mundial de la Vida Silvestre; una ruta de senderisme interpretatiu pel Dia de la Terra; un milldfuness pel Dia de la Conscienciació del Soroll; una visita al Desert de les Palmes pel Dia Mundial de la Biodiversitat; una visita al centre d'interpretació de les Illes Columbretes pel Dia Europeu de Parcs Naturals; una ruta de cicloturisme i demostració d'anellament científic en la Marjaleria pel Dia Mundial del Medi Ambient; un taller pel Dia Mundial dels Oceans; una neteja a la platja pel Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic; una gimcana pel Dia Internacional de la Preservació de la capa d'Ozó; un taller de caixes niu pel Dia Mundial de les Aus; una visita als horts urbans pel Dia Mundial de l'Alimentació; un geocaching pel Dia Mundial de les Ciutats; un taller de consum responsable pel Green Friday; un taller de Nendo Dango pel Dia Mundial del Sòl; i una ruta de senderisme interpretatiu pel Dia Internacional de les Muntanyes.