Pasar al contenido principal

Carolyn Steel: “Hem de recuperar el valor del menjar i relacionar-nos més amb la naturalesa”

Carolyn Steel, divulgadora i urbanista reconeguda a nivell internacional en sobirania alimentària, ha protagonitzat aquest dimarts la primera conferència de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló, en la qual ha reflexionat sobre la necessitat d'unir la ciutat i el camp per a impulsar una alimentació saludable i democràtica que faça front a la crisi climàtica. “Hem de recuperar el valor al menjar, que les persones puguen menjar bé, i estar més relacionats amb la naturalesa”, ha destacat l'autora del llibre “Ciutats Famolenques”.

Carolyn Steel ha abordat l'evolució de l'alimentació a nivell urbà a través del seu llibre “Ciutats famolenques”, i ha subratllat que “no es pot seguir amb un terç del camp degradat, balafiant menjar; per cada caloria que consumim hem de gastar deu vegades més. Hem de canviar i pensar què fem davant la crisi”, ha afirmat la també arquitecta, que ha advocat per recuperar l'agricultura amb formes de producció de proximitat que milloren el rendiment dels productors i respectuosa amb el medi ambient.

La conferenciant ha desenvolupat la jornada per videoconferència en el Menador, que ha comptat amb traducció simultània i una interprete de llenguatge de signes.

Ha sigut presentada pel regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha ressaltat que les jornades se celebren “en un moment d'hegemonia verda, sent conscients que hi ha una resposta de les elits econòmiques per liderar aquest debat. Hem de. convertir la transformació de les relacions de poder perquè l'hegemonia siga progressista.

Les jornades Construint i Alimentant Alternatives es desenvoluparan fins al 27 de novembre. Aquest dijous seguiran amb una conferència de l'ambientòleg Andreu Escrivà, que tractarà accions necessàries per a combatre la crisi climàtica.