Pasar al contenido principal

Els escolars valencians coneixen el mètode de producció ecològica i els seus beneficis per al medi ambient amb tallers

El Comité d'Agricultura Ecològica de la ComunitatValenciana (CAECV), en col·laboració amb la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Diputació d'Alacant, han iniciat una sèrie de tallers escolars per tota la Comunitat Valenciana que tenen com a objectiu educar i formar sobre agricultura ecològica, alimentació sana i respecte pel medi ambient.

L’iniciativa, dirigida principalment a alumnes de 9 i 11 anys, arribarà en els pròxims mesos a 80 centres escolars de les tres províncies de la Comunitat, i està previst que més de 2.700 alumnes coneguen aspectes bàsics sobre el mètode de producció ecològica i els seus beneficis per al medi ambient i el canvi climàtic.

Els tallers escolars estan dirigits per tècnics ambientals de Medi XXI GSA a les províncies de Castelló i València, i de Green Press Comunicació a la província d'Alacant. Les activitats formatives, dirigides a l'alumnat de cinqué i sisé curs d'Educació Primària, secentraran en que els xiquets coneguen les principals diferències que existeixen entre els aliments provinents de formes de producció i elaboració ecològiques i aquells que són produïts de manera convencional, a més de saber diferenciar quan un producte alimentari és d'origen sostenible a través de les certificacions europees i de qualsevol comunitat autònoma.

“Avançar cap a un model alimentari més sostenible i saludable que permeta avançar en un desenvolupament rural vinculat a la producció ecològica resulta fonamental en el context actual. A més, educar als xiquets des d'edats primerenques és essencial perquè en un futur seran ells els que decideixen quins productes consumiran, per la qual cosa formar-los en la importància d'una bona elecció és un tema clau que no solament els beneficiarà a ells, sinó als productors agroalimentaris i al sector ecològic en general”, ha afirmat el president del CAECV, José Antonio Rico.

El consum per càpita d'aliments ecològics està liderat per països com Suïssa, Dinamarca, Suècia o Alemanya, amb valors que multipliquen fins per sis els del nostre país. “Això no és fruit de la casualitat, sinó de campanyes educatives en els centres escolars i d'actuacions promocionals. Per això, per a nosaltres és molt important realitzar este tipus d'activitats”, assenyala Rico.