Pasar al contenido principal

València serà la primera ciutat a rebre la formació oficial sobre gestió de projectes de la Comissió Europea

Els treballadors de l'Ajuntament de València seran els primers a rebre una formació oficial de la metodologia PM2 de la Comissió Europea. Es tracta d'una metodologia desenvolupada per la pròpia Comissió per estandarditzar els processos, el llenguatge i la burocràcia d'aquells actors que interactuen amb este l’organisme, que és l'encarregat de concedir i gestionar els fons provinents de la Unió Europea

Esta metodologia serà fonamental a l'hora d'obtindre subvencions i gestionar estos fons europeus, que estan ajudant a millorar la ciutat de València. Fins ara esta formació estava reservada a treballadors de la pròpia Comissió Europea, però gràcies a les gestions realitzades pel consistori, 25 empleats municipals assistiran a un curs sobre la metodologia PM2, impartit pel propi ambaixador de PM2. A més, de manera addicional, 5 d'estos empleats rebran un curs que els habilitarà com a formadors.

El PM2 és un metodologia que tracta de facilitar el treball de totes aquelles organitzacions tant públiques com privades que tracten d'obtindre finançament de la Comissió Europea per a dur a terme els seus projectes. Esta metodologia busca optimitzar els mètodes de treball i aconseguir que les institucions augmenten la seua capacitat d'aconseguir fons europeus.

L'objectiu que perseguix l'Ajuntament amb esta iniciativa, que s'emmarca dins del projecte València ciutat de projectes, és formar a tots els actors de la ciutat, tant públics com privats, que participen en la gestió dels fons procedents de la Unió Europea. Es tracta, per tant, d'unificar i estandarditzar terminologia, metodologia i enfocament entre les administracions i les empreses que participen en tot el procés des que se sol·liciten estos fons, fins que s'executen les obres o accions, per a millorar l'eficiència i optimitzar els recursos obtinguts.