Pasar al contenido principal

València insta el govern estatal per garantir un preu màxim per als aliments bàsics

El Ple de l’Ajuntament s’ha compromés hui “a treballar per garantir el dret de la ciutadania a una alimentació sostenible, saludable i de proximitat”. També ha mostrat el seu suport al conjunt del sector primari. Amb el vot a favor de l'equip de govern i de Ciutadans, l'abstenció del Grup Popular i el vot en contra de Vox, s'ha decidit instar el Govern d'Espanya a “establir mesures per fer front, a l’actual crisi inflacionària, als preus d’aquells aliments bàsics de la cistella de la compra, i per a assegurar preus justos per als productors i productores, i preus màxims per a consumidors i consumidores”.

Segons esta proposta, presentada pel regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, “cal eliminar qualsevol desequilibri en la cadena alimentària que siga contrari a la viabilitat de la pervivència de l’activitat”. I en este marc, l’Ajuntament donarà trasllat d’este acord municipal al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, al de Consum, i al de Treball i Economia Social, així com a la Conselleria d’Agricultura Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i als grups parlamentaris de les Corts.  El Grup Popular s’ha abstingut després que es rebutjara la seua esmena on proposaven que la moció incloguera la rebaixa de l'IVA d'alguns productes bàsics.

Respecte a una moció sobre l'arbratge, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha defensat una moció alternativa per la qual el Ple de l'Ajuntament ratifica l'acord al qual es va arribar en la comissió informativa d'Ecologia Urbana amb el suport de tots els grups, excepte Vox, perquè el Pla Verd i de la Biodiversitat contemple les bases que han de regir el futur Pla de l'Arbratge Municipal. Esta moció ha sigut aprovada amb el vot a favor de l'equip de govern i l'abstenció dels grups de l'oposició.