Pasar al contenido principal

Transició Ecològica executa un filtre verd a Silla per a millorar la qualitat de les aigües que arriben a l'entorn de l'Albufera

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha visitat el nou filtre verd realitzat per la Conselleria en el terme municipal de Silla, que millora la qualitat de les aigües que arriben a l'entorn de l'Albufera.

El filtre verd, que ha comptat amb una inversió de 450.000 euros, consisteix en una superfície d'aproximadament 3.300 m² de làmina d'aigua, que imita l'ecosistema d'un ullal, amb la vegetació autòctona de la zona. Les aigües procedents del filtre acaben dins de l'assut de la Séquia Nova que les condueix a l'Albufera.

"Aquests filtres verds tenen un important valor ecosistèmic i afavoreixen la circulació i la regeneració de l'aigua", ha assenyalat la secretària autonòmica durant la visita a l'espai.

La lamina d'aigua combina l'acció de sedimentació de gran part de les partícules en suspensió i reté part dels contaminants orgànics a més dels elements flotants, com a botelles de plàstic.

Tuzón també ha destacat l'ampliació dels actuals col·lectors de drenatge (Sant Roque i Rambleta) dels escolaments del centre històric fins a la marjal. Aquesta important obra consisteix en una xarxa d'eixida a cel obert i un assut final que recull i condueix les aigües pluvials fins al filtre verd.

Les dues actuacions, complementàries a l'augment de la capacitat de desguàs desenvolupada per Conselleria en 2017, solucionen les inundacions recurrents en el centre històric com ja s'ha demostrat en les pluges del passat 5 de novembre.

En tota l'actuació s'ha tingut en compte la integració de les obres dins del municipi, incloent la possibilitat de realitzar un recorregut per als vianants per tota la zona, i incorporant-la dins de les rutes per als vianants que existeixen als voltants.