Pasar al contenido principal

Nules presenta les novetats de la Fira Agrícola que enguany celebra el seu 75 aniversari

Nules celebra enguany la 75 edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, en concret els dies del 15 al 18 de setembre tindrà lloc aquesta mostra que és tot un referent del sector agrari de la Comunitat Valenciana, i que compta amb el distintiu de Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

 

 

Per aquest motiu, des de la regidoria d’Agricultura i la Comissió de la Fira s’ha estat treballant intensament aquest any per seguir posant en valor aquesta fira. De manera que, per a commemorar el 75 aniversari de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola es portaran a terme diferents activitats i exposicions amb les quals es vol fer un recordatori de la trajectòria de la fira.

En aquest sentit, es farà un reconeixement als expositors tradicionals de la fira; hi haurà una exposició de fotografies antigues també de la fira; i a més s’exposarà per primera vegada la primera soca de Clemenules que després s’instal·larà en algun lloc del municipi per a donar-li visibilitat a l’origen de la Clemenules.

A més, es presentarà el conte “Com ha canviat la nostra fira” que l’autora Laura Pantaleón ha escrit per a aquesta edició. Així mateix, s’exposaran els cartells presentats al concurs de cartelleria convocat per al 75 aniversari, i que podran ser votats pel públic assistent. També s’instal·larà un photocall commemoratiu.

El regidor d’Agricultura, César Estañol, assenyala al respecte que “s’ha intentat dotar a aquesta edició d’algunes novetats amb les quals es vol fer un recorregut pels 75 anys d’història d’aquesta fira”.

Racó del Llaurador

Per altra banda, seguirà també enguany la programació al Racó del Llaurador instal·lat a la fira amb ponències relacionades amb el sector i en la qual participen diferents entitats i associacions agràries, “el Racó del Llaurador s’ha convertit en un punt de trobada important per al sector, per tant seguim apostant per aquest espai que es va introduir fa uns anys a la programació de la fira”, comenta Estañol.

La fira comptarà amb demostracions com la dels ferradors, amb el IX Concurs de Forja, un taller de caça i natura per als més menuts, i amb la tradicional exhibició de “Gossos de Rabera”, i d’oficis artesans, entre d’altres.