Pasar al contenido principal

La DO Xufa de València organitza una jornada per a solucionar els principals reptes del cultiu

La DO Xufa de València i Tantum Consultores organitzen el pròxim dimarts 3 de desembre una jornada amb els reptes que en l'actualitat té el cultiu com ara el d'aconseguir llavors lliures de patògens, controlar les plagues que més afecten al llarg del procés i la gestió del plàstic utilitzat en la seua producció, entre altres. 

La Xufa de València s'ha convertit en un referent de salut i energia a tot el món per les seues propietats beneficioses. Precisament l'exclusivitat en el seu cultiu i producció, únic a Europa, fa que la xufa i els seus derivats resulten un dels tresors més preuats de l'horta valenciana.

En eixe sentit, el CRDO Xufa de València juntament amb Tantum Consultors, consultora especialitzada en gestió integral d'I+D+i i experts en CPI, organitzen una jornada amb la finalitat de plantejar i solucionar els reptes de denominació d'origen, amb l'objectiu de començar un procés de Compra Pública d'Innovació.

El propòsit d'aquesta trobada és estimular la resposta del sector privat enfront dels possibles riscos que existeixen actualment en el sector de la Xufa a València, mostrant, de manera clara, la seua naturalesa, magnitud, urgència i els compromisos de la D.O de la Xufa de València i de Tantum Consultors en temes de Compra Pública d'Innovació, amb la fi obtindre qualsevol proposta innovadora que ajude a millorar.

L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) dins del seu programa d'Impuls de la Compra Pública Innovadora 2019 va concedir una subvenció al projecte amb títol "Millora Integral del Sector de la Xufa a través de la CPI".
Aquest projecte es troba emmarcat en la Línia 2.- Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors.

Amb això, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Xufa de València, en col·laboració amb l'empresa Tantum Consultors, S.L., ha donat principi a un procediment de Compra Pública d'Innovació (CPI), tenint com a objectiu la innovació i millora del sector mitjançant la recerca i desenvolupament de noves tecnologies aplicades al cultiu tradicional de la xufa i elaboració de l'orxata.

Les inscripcions per a la jornada es poden realitzar punxant ací.