Pasar al contenido principal

La Diputació de València ajudarà a LA UNIÓ per a evitar robatoris en els camps i netejar terrenys abandonats

La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, s'ha reunit amb el secretari general de La Unió Llauradora i Ramadera, Carles Peris, per a conéixer les necessitats del sector agrícola i estudiar possibles vies de col·laboració entre les dos entitats. En este sentit, Peris ha traslladat a la vicepresidenta Enguix les seues  propostes per a reduir els robatoris en els camps i netejar els terrenys abandonats, especialment en zones de l'interior.

Natàlia Enguix ha valorat “una reunió molt fructífera en la qual ens han plantejat la inquietud dels agricultors pels robatoris en el camp i la necessitat de fer les tasques de neteja de cultius abandonats, que constituïxen un polvorí que pot provocar incendis”. Enguix proposarà “recuperar una ajuda que rebia La Unió en el seu moment per a tasques formatives i que ara podria destinar-se a un sistema de senyalítica perquè els propietaris dels camps tinguen facilitats a l'hora de denunciar eixos robatoris”.

En una trobada en el qual també han participat el director de La Unió, Paco Català, i el secretari tècnic, Joanma Mesado, el secretari general de l'organització agrària ha traslladat a la vicepresidenta Enguix “les nostres idees en temes que poden ser competència de la Diputació en l'àmbit rural, com tindre major seguretat en el camp o gestionar al costat dels ajuntaments la neteja de terrenys que poden resultar perillosos en estar abandonats”. Carles Peris concreta eixes propostes en “una campanya d'informació i senyalització dels contactes dels cossos i forces de seguretat als quals han de dirigir-se els agricultors per a denunciar els robatoris, i en la neteja preventiva dels camps no cultivats”.

Peris aposta per “continuar treballant conjuntament amb la Diputació en zones d'interior que estan en risc de despoblació, amb un reforç de l'activitat agrícola i ramadera que, en molts casos, pot sostindre l'economia d'estos municipis”.