Pasar al contenido principal

La consellera de Medi Ambient ofereix als pescadors de l'Albufera el suport del Consell perquè siguen inclosos en l'Institut Social de la Marina

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha traslladat als responsables de la Comunitat de Pescadors del Palmar de València el suport del Consell en la seua reivindicació de ser inclosos en l'Institut Social de la Marina, la qual cosa suposaria que tinguen les mateixes condicions que la resta d'acollits al Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors de la Mar.

Perquè això siga possible, s'ha de modificar la catalogació de l'Albufera, que actualment té la consideració jurídica d'aigües continentals perquè passen a ser aigües interiors, la qual cosa facilitaria la consideració de pesca marina i enclavament. “Estem davant una competència estatal -ha assegurat Salomé Pradas-, però també davant una reivindicació justa de la Comunitat de Pescadors que compta, des d'ara mateix, amb el suport del Consell que presideix Carlos Mazón”.

Per a Pradas, “aquesta mesura és important si volem mantindre fort l'activitat tradicional més antiga de l'Albufera des de fa 800 anys mentre l'adeqüem al segle XXI en termes de condicions laborals dels seus professionals”. A més, la consellera ha destacat que la pesca tradicional “no sols és un valor a protegir que afona les seues arrels en la mateixa fundació del Regne de València per Jaume I, sinó també és una activitat plenament sostenible”.

La consellera ha visitat la Llotja on es ven el producte de les tres comunitats de pescadors de l'Albufera (les de Silla, Catarroja i el Palmar), on ha posat en valor “aquest mode de pesca ancestral i sostenible que hem de mantindre com el tresor viu que és”.

D'altra banda, Salomé Pradas també s'ha compromés amb la Comunitat de Pescadors a treballar perquè els agents mediambientals de la Generalitat intensifiquen la vigilància del llac durant el període de veda per a perseguir el furtivisme.