Pasar al contenido principal

Es retiren 1.600 tones d'abocaments irregulars del Parc Natural de l'Albufera

El servei de gestió sostenible de residus i neteja de l’espai públic, en col·laboració amb el servici Devesa-Albufera, ha retirat 1.600 tones d'enderrocs, electrodomèstics, mobles i residus de gran volum de diverses parcel·les del Parc Natural de l'Albufera. Es tracta d'abocadors il·legals que es trobaven en un camí confrontant a la Sèquia del Rei, al costat del Camí de la Marjal, a l'altura de la Platja de l’Arbre del Gos, entre el Saler i Pinedo. “Després de detectar un abocador irregular que hi havia al Parc Natural e l'Albufera, l'hem netejat gràcies a la col·laboració dels servicis de Devesa-Albufera i de recollida de residus” ha informat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo.

Els abocaments irregulars han sigut retirats mitjançant una retroexcavadora giratòria, així com 80 viatges del camió banyera de l'entitat Metropolitana de Tractament de residus, que té una capacitat de 20 tones. Posteriorment, i a requeriment dels tècnics del servici Devesa-Albufera, el camió ha realitzat altres dos viatges per a retirar canyes i branques seques que dificultaven l'accés al camí. L'actuació ha tingut un cost econòmic d’11.900 euros.

En finalitzar l'actuació s'ha col·locat un cartell informatiu en el qual es recorda que es tracta d'un abocador clausurat, l'article de l'ordenança municipal de neteja que recull esta prohibició i les multes a les quals s'enfronten les persones que realitzen este tipus d'abocaments, que van des dels 730 als 1.000 euros. El cartell també informa de la ubicació de l'Ecoparc de Vara de Quart, que és el més pròxim a la Sèquia del Rei. Campillo ha recordat que “comptem amb una xarxa d'ecoparcs metropolitans de l’EMTRE on es poden depositar tots estos residus i runes. A més l'Ajuntament té un servei gratuït de recollida d'estris al qual es pot accedir a través del telèfon 010 o mitjançant la web municipal valencia.es” .

Una vegada els treballs de neteja i desenrunament han finalitzat, els propietaris de les parcel·les a les quals dona accés el camí han col·locat una cadena que impedix l'accés lliure, per a evitar que es continuen produint més abocaments irregulars en el futur.