Pasar al contenido principal

El Pacte Territorial Plana Alta Nord treballa en la constitució d'un consorci gestor i estudia la creació d'un banc de terres

El Consell Rector del Pacte Territorial per al Desenvolupament Local i l'Ocupació de la Plana Alta Nord, va celebrar ahir una reunió a Benlloc per a avançar en la creació d'un consorci gestor que puga gestionar amb major autonomia els fins del Pacte Territorial. La reunió s'ha centrat en la revisió i el debat dels estatuts proposats per la comissió constituïda per a la seua elaboració. L'alcalde de Benlloc, Ángel Ribès, ha presidit la trobada, en ostentar el seu ajuntament la presidència rotatòria del Pacte, on ha citat que "és necessari la constitució d'un consorci per a afavorir la creació d'ocupació i el desenvolupament econòmic, empresarial i social del nostre territori".

La convocatòria del Pacte ha comptat amb la representació de tots els ajuntaments membres del pacte, excepte la Torre d'en Doménec, que ha excusat la seua assistència. Ademés de Benlloc, ha assistit representació de Benicàssim, Cabanes, les Coves de Vinromà, Orpesa, la Serra d'en Galceran, Torreblanca, Vall d'Alba i Vilanova d'Alcolea, igualment ha assistit representació de les organitzacions sindicals UGT i CCOO i com a representant de LABORA, organisme col·laborador i assessor del Pacte, ha assistit el seu director territorial, José Vicente Andrés. Tant la CEV, com a membre del pacte, com l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la Universitat Jaume I i l'Aeroport de Castelló, com a assessors col·laboradors, s'han disculpat per no poder participar.

Ja en l'ordre del dia, s'ha informat per part dels tècnics, del seu projecte experimental del Centre d'Emprenedoria Social La Niuada. S'ha comentat la situació actual del projecte, les noves estratègies de comunicació digital del Pacte Territorial adaptades a les noves plataformes i maneres de comunicar, els seus resultats i accions de futur, entre les quals, es troben la creació d'un banc de terres que dinamitze el sector agrícola o la voluntat de presentació d'un conveni de col·laboració amb la Clínica Jurídica i Criminològica de la Universitat Jaume I, per a oferir un servei d'assessorament jurídic gratuït a emprenedors i associacions sense ànim de lucre, a càrrec d'estudiants en pràctiques de la universitat.

Finalment, el Consell Rector, ha consensuat la major part del text dels estatuts del futur Consorci i ha acordat emplaçar a la Comissió Tècnica responsable de la seua elaboració a continuar treballant en alguns matisos a precisar per a la seua aprovació definitiva.