Pasar al contenido principal

El GAL Maestrat Plana Alta informa mig centenar d'empreses per a accedir a ajudes per un total de 1,25 milions d'euros

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta  ha organitzat aquest matí una jornada informativa i un curs de preparació per a què xicotets empresaris i emprenedors sàpien com poder accedir a les ajudes dels Fons Leader de 2022. Ha sigut una jornada en línia i presencial en la qual han participat més de mig centenar de persones interessades a accedir a les ajudes de 1,25 milions d'euros que ofereix el GAL Maestrat Plana Alta per a impulsar projectes en els 24 municipis que integren el Grup.

Així, des del Cedes de Vall d'Alba, a més d'organitzar aquest curs en línia informar sobre les ajudes, també els assessoraran per a la redacció del pla de viabilitat empresarial que s'exigeix per a la presentació de sol·licituds de creació o millora d'empreses. Marta Urban, gerent del GAL Maestrat Plana Alta, ha participat com a experta en aquesta jornada, que tenia com a objectiu tractar de garantir que totes les empreses, emprenedores o emprenedors que vulguen accedir a aquestes ajudes, puguen disposar de la informació per a fer-ho sense cap trava burocràtica.

Cal recordar que el GAL Maestrat Plana Alta ja ha posat en marxa la maquinària per a concedir ajudes per 1,25 milions d'euros amb l'objectiu d'impulsar projectes empresarials i generar ocupacions en el territori rural que comprenen els 24 municipis que l'integren. Aquestes ajudes corresponen a la convocatòria publicada hui mateix dels Fons LEADER, precedents de la Unió Europea, per part de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA).

Es tracta d'un programa de suport per a la realització d'operacions conforme a l'estratègia de desenvolupament local participatiu, dels grups d'acció local de la Comunitat Valenciana. Aquesta és la cinquena ronda de presentació de projectes, que tenen fins al 20 de juliol com a termini màxim de lliurament.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que “volem que totes les persones o petites empreses que tinguen interés a promoure o impulsar els seus negocis puguen fer-ho amb la major facilitat possible. L'objectiu és facilitar al màxim les gestions a les emprenedores i emprenedors que vulguen plantejar un projecte econòmic als nostres pobles, que ajude a generar ocupació i consolidar la població en el nostre territori rural. La formació és fonamental per a assegurar-nos que la burocràcia puga matar abans de començar projectes que puguen ser viables. Volem reforçar el teixit empresarial del nostre territori rural per a ajudar-los a generar ocupació i consolidar la població als nostres pobles”.

Fomentar la creació d'ocupació i la diversificació econòmica

Les ajudes LEADER incloses en la present convocatòria s'emmarquen en l'operació de «Suport per al desenvolupament local de LEADER (DLP, desenvolupament local participatiu)», que contempla actuacions dirigides a fomentar la creació d'ocupació, la diversificació econòmica, la innovació, la conservació i millora mediambiental, i el desenvolupament econòmic i social del medi rural valencià.

Podran beneficiar-se d'aquestes ajudes Les persones físiques o jurídiques de caràcter privat, les agrupacions sense personalitat jurídica i les persones de dret públic de base associativa privada. També les entitats de dret públic de caràcter local o comarcal, com a ajuntaments, mancomunitats, i entitats locals menors, així com les societats o associacions de dret privat formades majoritàriament per persones de dret públic o que disposen de la majoria de drets de vot o de la capacitat efectiva de decisió. Finalment, també els grups d'Acció Local.

Un 25% més d'ajudes per a enguany que les aprovades per a 2021

El termini de presentació de sol·licituds per a les ajudes de la present convocatòria serà d'un mes a partir de l'endemà al de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que ha sigut hui mateix, 20 de juny. Cal tindre en compte que, si es poguera distribuir tot el pressupost disponible entre les empreses de l'entorn del *Maestrat i la Plana Alta, hi hauria un 25% més que l'any 2021 a la disposició de les empreses locals, ja que les ajudes aprovades per a 2021, van estar una mica per davall del milió d'euros.

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha recordat que “cada vegada hi ha més persones que acudeixen a nosaltres per a impulsar projectes que creguen ocupació i consoliden població en el territori rural. Donar suport a aquestes iniciatives empresarials per part d'emprenedors dels nostres pobles és el que dona sentit al GAL Maestrat Plana Alta. De fet, el bon funcionament d'aquestes iniciatives està calant en el territori rural”.

És important indicar que les ajudes són finançades pel LEADER, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

L'activitat del GAL Maestrat Plana Alta no ha cessat en els últims anys amb l'objectiu de ser un aliat de la inversió en el territori i de la generació de noves oportunitats econòmiques i d'ocupació. “Si el nostre objectiu ha sigut sempre estar al costat dels emprenedors i dels xicotets empresaris del món rural per a ajudar-los a impulsar projectes que generen oportunitats en el nostre entorn, ara mateix és especialment important”, ha assegurat el president del GAL Maestrat Plana Alta.