Pasar al contenido principal

Castelló posa en servei des de l'1 de febrer la primera Oficina de l'Energia per a ajudar a estalviar en la factura energètica i avançar en la transició verda

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló posarà en servei des del pròxim 1 de febrer la primera Oficina Municipal d'Energia, un nou espai dirigit a la ciutadania d'assessorament i formació gratuït amb atenció personalitzada que es crea amb l'objectiu d'ajudar la ciutadania a estalviar en la factura de la llum i el gas, reduir la pobresa energètica i avançar en la transició verda. L'Oficina estarà en l'avinguda de Lledó 16 i hi haurà atenció presencial els dimarts i dijous, de 9 a 14.00 hores, i telemàtica.

“L'augment dels costos energètics s'ha convertit en una de les principals preocupacions de les llars i ha posat de manifest la necessitat d'accelerar una transició energètica més justa i democràtica, que afavorisca l'estalvi en la despesa energètica domèstica i disminuïsca l'impacte en el medi ambient. Per això, des de l'Ajuntament posem en marxa una nova Oficina de l'Energia que ajude la població a comprendre la factura per a aprendre a estalviar en llum i gas i millorar l’eficiència energètica a les llars”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L'Oficina de l'Energia de Castelló es concep com un espai d'informació i formació que proporciona assessorament a la ciutadania per a optimitzar la factura energètica i afavorir l'autoconsum. Així, ofereix consells per a aconseguir reduir el consum energètic domèstic, informa de l'actualitat normativa que afecte el dret als consumidors, assessora i col·labora en els tràmits sobre diferents programes d'ajudes públiques, i contempla assistència per al desenvolupament de projectes de cogeneració, autoconsum amb energies renovables i comunitats energètiques locals. També assessora sobre qüestions de mobilitat elèctrica, quant a ajudes per l'adquisició de vehicles elèctrics, punts de recàrregues disponibles i carregadors.

Es podrà sol·licitar cita prèvia partir de l'1 de febrer per a una atenció presencial els dimarts i dijous, en la primera planta de la Cambra Agrària, situada en l'avinguda de Lledó 16, així com de manera telemàtica. Qualsevol dubte es podrà atendre mitjançant el correu electrònic: oficinadelanergia@castello.es o el telèfon 96.4220592.

La Regidoria de Transició Ecològica inicia el projecte amb l'assistència externa de Azigrene, amb un pressupost de 18.000 euros, amb la idea de continuar més endavant a través del personal de la pròpia Regidoria de Transició Ecològica. Els objectius de la proposta pretenen propiciar un estalvi energètic i una millora de l'eficiència energètica en les llars, i ajudar a adaptar a la ciutat als reptes del canvi climàtic, combatre la pobresa energètica i capacitar a la població perquè escometa les actuacions que permeten el proveïment mitjançant energies renovables i l'autoconsum.