Pasar al contenido principal

Carles Mulet: “La solució que demanàvem per a les cremes de podes no era tan descabellada com s'ha pogut veure”

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha celebrat que finalment el Ministeri “haja comprat els arguments esgrimits per la coalició”, que va traslladar el malestar del sector per la prohibició de cremar restolls i restes de poda com sempre s'ha fet en l'agricultura per a acabar amb les restes vegetals. El senador Mulet va utilitzar el seu torn d'interpel·lacions per a preguntar de manera oral a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, quines mesures transitòries anaven a adoptar per a permetre una transició assenyada en el tractament de les restes vegetals procedents de les podes agrícolas abans de sancionar.

“Però la ministra per a la nostra sorpresa va avalar la normativa malgrat les seues incongruències i contradiccions en el seu articulat i va evitar garantir la fi de les sancions fins que s'emetera una circular aclaridora. Ara veiem com s'ha emès una carta des de les autonomies en les quals es permet la crema, però assenyalant la necessitat d'adaptar-se la llei i deixar de cremar, substituint aquesta pràctica d'eliminació de biomassa pel seu triturat, deixant en mans de les CCAA una adaptació que hauria d'haver fet el propi Ministeri, per a una major seguretat jurídica”, ha assenyalat Mulet.

El portaveu de la coalició ha agraït “la sensibilitat de la Conselleria d'Agricultura i els seus tècnics, així com de les organitzacions agràries” a l'hora d'alertar del problema generat enfront dels qui van utilitzar políticament aquesta discrepància per a desgastar, “tot i que no van votar en contra de la normativa en cap de les cambres”.

“Hem vist com les mesures que demanàvem no eren tan descabellades i trobem a faltar en el Govern una mica més de diàleg i una mica menys de supèrbia a l'hora de recular quan és necessari i d'escoltar”, ha conclòs Mulet.