Pasar al contenido principal

Agricultura inverteix 412.000 euros en la segona fase de treballs postincendi de Beneixama i puja un 20% la dotació prevista

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica encara la segona fase dels treballs postincendi de Beneixama als quals destina 412.557 euros.

La consellera Mireia Mollà ha recorregut de nou la zona, després de la seua última visita el 30 de gener d'enguany, per a revisar la primera fase de les actuacions ja completades per un import de 300.000 euros.

Mollà ha assenyalat una pujada del 20% de la dotació inicial prevista, en 122.000 euros, fins a aconseguir un total que sobrepassa els 710.000 euros.

La consellera, acompanyada del director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, s'ha reunit a més amb la corporació local i amb representants de la plataforma ReplanaRest, que ha participat en la redacció de la memòria valorada dels treballs d'urgència de restauració postincendi que componen la segona fase.

Les actuacions finalitzades, emmarcades en les obres hidrològic-forestals d'emergència, han consistit en la retirada d'arbres cremats en almenys 200 hectàrees, la construcció de dos dics en el barranc del Madroñal i en la reparació de 4 quilòmetres de camins forestals.

La segona fase avança en la millora de la transitabilidad de pistes i en la reparació de murs a més d'adoptar mesures antierosión i recuperar infraestructures per a la fauna com a caixes niu, menjadores i punts d'aigua.

La consellera ha valorat "el treball coordinat" així com la planificació i gestió que ha permés complir els terminis i acabar els treballs prioritaris a temps per a la campanya d'estiu.

El director general de Prevenció d'Incendis ha explicat que al costat de les labors de la segona fase està previst realitzar un estudi hidrològic per a analitzar les necessitats hidrotecnias de control.