Pasar al contenido principal

Més de 30 associacions de Borriol s'organitzen per coordinar accions contra la línia de Molt Alta Tensió

Coordinar esforços contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Aquest ha estat l'objectiu de l'encontre celebrat ahir a Borriol on han participat 27 associacions d'àmbit veïnal, cultural, esportiu i ecologista de la població. La reunió, organitzada per l'associació cultural "La Botalària", ha comptat amb una alta participació del veïnat. Els col·lectius han presentat les seues propostes que tenen en comú l'objectiu d'informar i conscienciar dels efectes nefastos i irreversibles del traçat de la MAT al municipi. La trobada s'ha celebrat a l'espai de la piscina municipal respectant les indicacions sanitàries.

La reunió ha començat amb la participació de la Plataforma No a la MAT que ha explicat en què consisteix el projecte de la MAT a les persones assistents que han acudit en representació de cada associació. Tot seguit, els participants han obert un debat respecte a com s'ha tractat la problemàtica que suposa la línia de Molt Alta Tensió i la necessitat de coordinar esforços amb la resta de poblacions per on discorre el traçat de la polèmica línia. Els representants de cada associació han posat en comú les accions que pretenen realitzar des dels seus distints àmbits de treball (social, cultural, esportiu, ...). Les activitats proposades estan centrades en la mobilització del veïnat a través d'accions informatives i participatives.

L'alta participació en la reunió i la diversitat de les associacions implicades manifesta l'oposició a aquest projecte de la població, tant del nucli urbà com de les diferents urbanitzacions ubicades al terme municipal, algunes d'elles situades ben a prop del traçat. Les associacions elaboraran un manifest conjunt en rebuig de la línia de molt alta tensió.