Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Borriol impulsa una comunitat energètica en la localitat

L'Ajuntament de Borriol impulsa la creació d'una comunitat energètica en la localitat, amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica i fomentar l'ús d'energies netes. Està previst que la instal·lació de plaques solars se situe sobre la coberta del poliesportiu municipal.

Aquest projecte se suma a una mesura que entrarà en vigor pròximament, ja aprovada en ple, de bonificar l'IBI per als habitatges que instal·len plaques solars.

Quan el procés administratiu de constitució i registre de la comunitat energètica estiga resolt s'informarà les persones interessades de la possibilitat d'associar-se.

Més de 50 persones han assistit a les dues jornades de caràcter informatiu realitzades les últimes setmanes, dinamitzades per l'equip de Sapiens Energia, per a explicar les característiques d'una comunitat energètica, quines són les alternatives per a la seua constitució, com es prendran les decisions... A més, una dotzena de veïns i veïnes de Borriol han demanat cita en el Servei d'informació individual, en el qual van poder resoldre els seus dubtes sobre la comunitat energètica, l'autoconsum col·lectiu, o com seria la factura elèctrica a partir d'integrar-se en la comunitat energètica.

Per a l'alcalde de Borriol, Héctor Ramos, “amb aquest projecte de creació de la comunitat energètica l'ajuntament de Borriol se suma a la transformació del model energètic, facilitant a la ciutadania l'accés a una energia més neta i més econòmica”.

El president de Sapiens Energia, Juan Sacri, destaca l'impacte social, econòmic i mediambiental de les comunitats energètiques, “que posen a la ciutadania en el centre de la presa de decisions sobre l'ús de l'energia, per la qual cosa serà un model més democràtic i just. Amb l'impuls de l'Ajuntament i el compromís de veïns i veïnes les comunitats energètiques s'estan convertint en el motor del canvi de model”.