Pasar al contenido principal

La Diputació de València impulsa el turisme d'observació d'aus a l'interior de la província

La Diputació de València ha posat en marxa ‘Birding per l’Interior’, un programa que reforça l'impuls del turisme d'interior a la província i que desenvolupen conjuntament empreses valencianes especialitzades en  l'observació d'aus.

La iniciativa, desenvolupada a través de la marca València Turisme, està dirigida tant a públic general com a professionals i complementa el treball de projecció del turisme d'interior que la institució provincial realitza actualment amb el programa ‘Fem Poble, turisme contra la despoblació’, en el qual s'inclouen línies d'ajudes dirigides principalment a municipis d'interior i en risc de despoblació.

En este sentit, el diputat de Turisme, Pedro Cuesta, ha destacat el compromís de la Diputació de València amb el turisme en zones despoblades i d'interior, per la qual cosa “tots els municipis que acolliran les experiències ‘Birding a l’Interior’ pertanyen al programa Fem Poble, amb la finalitat de reforçar-lo i donar major visibilitat als municipis més xicotets de la província amb experiències concretes i atractives com estes”, ha explicat.

“Es tracta d'experiències que contribuixen al posicionament turístic dels municipis en què es desenvolupen i són molt positives des del punt de vista de la protecció i cura del medi ambient”, ha apuntat el responsable provincial.

Experiències turístiques

‘Birding a l’Interior’ és un programa compost per 10 experiències turístiques centrades en l'observació d'aus que es realitzarà fins a finals d'any en diferents municipis adherits al programa ‘Fem Poble’, amb l'objectiu d'atraure visitants als municipis de l'interior de la província a través de la posada en valor d'un patrimoni comú com són les aus típiques d'estes zones, a través del descobriment de diferents punts d'interés ornitològic.

Cada experiència constarà d'una breu presentació sobre el turisme ornitològic i com es desenvolupa a la província de València i en la resta de la Comunitat Valenciana, seguida de la realització d'una ruta ornitològica guiada per l'entorn del municipi seleccionat. L'activitat es complementarà amb una altra experiència relacionada amb l'oferta turística local, com pot ser la degustació de productes tradicionals.

Els municipis en els quals es desenvoluparan estes experiències són La Font de la Figuera (21 d'abril), Chulilla (18 de maig), Gestalgar (19 de maig), Gàtova (1 juny), Higueruelas (9 juny), Andilla (22 juny), Alcublas (8 setembre), Sot de Chera (5 octubre), La Yesa (12 octubre) i Venta del Moro (9 novembre).

El programa està dirigit per professionals del sector, que coordinaran i dinamitzaran les experiències ‘birding’ programades, encara que cada municipi aportarà l'activitat complementària i la col·laboració dels tècnics municipals.