Pasar al contenido principal

La Diputació de Castelló inverteix 140.000 € en manteniment de camins en els municipis afectats per incendis i per pluges torrencials

El Parc Mòbil de la Diputació de Castelló ha realitzat accions de millora en els termes municipals dels municipis afectats, tant pels incendis del passat estiu, com per les fortes pluges d'aquesta tardor, per un import total de 140.000 €.

Durant els mesos d'octubre i novembre s'han dut a terme les actuacions programades en deu municipis dels tretze afectats pels incendis. De la mateixa manera, s'han reparat diversos camins i pistes de Xert i San Rafael del Río, municipis que van patir episodis de pluges torrencials fa unes setmanes.

Les actuacions realitzades pel Parc Mòbil han consistit en neteges de pistes forestals, arranjament de camins i obertura de vies periurbanes per a millorar la seguretat d'uns certs municipis davant una evacuació. Les actuacions s'han dut a terme proporcionalment a l'àrea total dels termes municipals que ha patit el pas del foc.

Totes les actuacions han comptat amb la coordinació tant amb les corporacions municipals com amb les institucions autonòmiques, per a evitar solapar les actuacions de la Diputació amb les quals puga promoure la Generalitat Valenciana i les entitats locals.

Les labors han incrementat el pressupost total del Parc Mòbil en 132.000 €, augmentant fins a un total d'1.232.000 € la dotació econòmica que es destina per a l'arranjament i millora de camins i pistes a la província de Castelló durant el 2022.