Pasar al contenido principal

Investigades dos persones a Cerdà per un delicte d'incendi forestal

La Guàrdia Civil de València, en col·laboració amb el Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, ha investigat a 2 persones per un delicte d'incendi forestal d'uns 2.000 metres quadrats de vegetació en el terme municipal de Cerdà (La Costera).

La investigació va començar quan es va produir un incendi forestal en una parcel·la i la Guàrdia Civil i el Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana van realitzar una inspecció ocular per a determinar les causes del foc.

Fruit d'aquestes actuacions, es va determinar que, l'autor, després de provocar un foc, de manera intencionada, per a la crema de residus vegetals, una cendra o brasa incandescent va arribar fins a la parcel·la confrontant, la qual es tractava de massa forestal, iniciant un nou foc.

El propietari de la parcel·la mancava de l'autorització corresponent contemplada en el Pla Local de Cremes de la localitat de Cerdà. L'iniciador del foc tampoc tenia permís per part dels agents mediambientals, ja que existia una massa forestal a menys de 30 metres del foc.

Finalment, la Guàrdia Civil de València, en col·laboració amb el Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, ha investigat a 2 persones de 58 i 65 anys, de nacionalitat espanyola, per un delicte entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Xàtiva i en la Fiscalia de Medi Ambient d'Alzira..