Pasar al contenido principal

Els tallers de dinamització de febrer als horts urbans de Castelló se centren en l'ús sostenible de l'aigua

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló centra aquest mes de febrer els tallers del pla de dinamització en els horts urbans en l'ús sostenible de l'aigua. Hi ha previstes tres sessions obertes. Les primeres aquest divendres 10 de febrer en el Menador, de 17.30 a 20 hores, i el dissabte 11, de 10 a 13 hores, en l'hort de Mas d’En Riera.

“La formació que promovem amb l'assistència de l'ONG Pankara Ecoglobal vol reforçar la dinamització veïnal en els horts urbans i mostrar aprenentatges sobre pràctiques agroecològiques i la importància d'avançar en una agroalimentació de proximitat i saludable”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

 

**

 

Les jornades del mes de febrer tenen el títol “Aigua de la vida”. La sessió d'aquest divendres versarà sobre el reg en l'hort urbà, són explicacions sobre sistemes de reg eficients des d'un criteri econòmic, ambiental i social. Es posarà l'accent en el correcte ús de les instal·lacions així com dels recursos que es consumeixen, promovent l'ús de tecnologies alternatives i sostenibles. Es donaran indicacions per a estimar També es realitzarà un taller en el qual els participants rebran peces d'un sistema de degoteig que hauran de muntar a manera de puzle.

El següent taller del dissabte 11 de febrer tractarà “L'aigua en la planta i el sòl”, abordant les necessitats hídriques de diferents espècies cultivades. Es destacaran els elements aprofitables que deriven de l'ús i funcionament de la parcel·la com les restes de cultius que poden servir per a embuatar els bancals i abonar l'hort d'una forma que s'aprofiten al màxim possible els recursos disponibles.

L'última sessió de febrer serà 25 de febrer hi haurà al Mas d’En Riera, de 10 a 13 horas, amb una xarrada talller sobre l'aigua i els nutrients. Explicarà com en el sistema solc no contaminat per fertilitzants químics, la matèria orgànica alimenta als microorganismes que al seu torn s'encarreguen de nodrir als minerals presents en el sòl, que entren a través de les arrels en les plantes.

De manera paral·lela, els tallers en Mas d’En Riera comptaran amb activitats lúdiques infantils.