Pasar al contenido principal

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana concedeix els IV Premis EAR d'Educació Ambiental

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), adscrit a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha lliurat els seus Premis EAR d'Educació Ambiental, en el marc d'una jornada dedicada a l'alimentació i a la seua vinculació amb la salut i l'emergència climàtica.

Aquests guardons, que celebren enguany la seua quarta edició, són un reconeixement al treball i esforç d'aquelles entitats valencianes compromeses amb l'educació i la conscienciació en matèria ambiental, i que a més estan adherides a la Guia d'Acció per a l'Educació Ambiental (EAR).

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, va presidir el lliurament de premis i ha destacat l'educació ambiental "com a eix transversal per a fomentar el canvi de model en el conjunt de la societat".

"L'alfabetització ambiental que promouen i reconeixen aquests premis són factor multiplicador per a la presa de decisions col·lectives de transformació social", ha indicat Tuzón,

Premis a Riba-roja de Túria i al Centre Lope de Vega de Nules

Els premis han reconegut enguany al CEIP Lope de Vega de Nules, en la categoria de Centre Educatiu i a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria en la d'Entitat Local. Altres guardons han sigut a la Fundació LIMNE, en la categoria d'Associació, a la Escola de Natura SEIDIA de la Fundació Caixa Castelló en la d'Equipament, mentre que en l'apartat d'Empresa han entregat el guardó a Calderona Viva.

D'altra banda, en la d'Actuació de sensibilització i educació davant l'emergència climàtica es reconeix el treball de Festival Cridem pel Clima i en la de Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana al de la Serra d'Irta que enguany celebra el XX aniversari des de la seua declaració com a Parc Natural.

L'acte ha girat entorn de l'alimentació i a la seua vinculació amb la salut i l'emergència climàtica, sota el títol 'Menjar bé sense menjar-se'l planeta'.

Aitor Sánchez García, dietista-nutricionista, investigador, educador, formador i conegut comunicador en diferents mitjans i xarxes socials, ha protagonitzat les intervencions que han inclòs una taula de diàleg, dinamitzada per Paloma Sánchez, tècnica del CEACV, en la qual han participat el director del Centre Mundial per a l'Alimentació Sostenible, Vicente Domingo, i Manuel Figueroa, agricultor ecològic.

La comunitat d'entitats que formen part de la Guia de l'Acció per a l'Educació Ambiental (EAR) són 193, entre centres educatius, associacions, equipaments d'educació ambiental, empreses i administracions públiques.

Tota la informació sobre la GUIA EAR està disponible en la web del CEACV en este enllaç.