Pasar al contenido principal

Agricultura estudia un pla de viabilitat a llarg termini i ajudes immediates per al cultiu de la cirera

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, s’ha reunit amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cireres de la Muntanya d’Alacant per tal de trobar solucions conjuntes a la situació d’emergència que viu la producció del cirerer per quinta campanya consecutiva.

Durant aquesta campanya, des de la Conselleria se ha manifestat la necessitat d’establir un pla de viabilitat a llarg termini per a la cirera i paral·lelament ajudes immediates que donen resposta a la situació vulnerable d’enguany.

Un pla que, segons han coincidit, contemple majors garanties per a la producció, faça front als reptes de la situació climàtica, explore línies de finançament per a la reconversió varietal o canvis de cultiu en la mesura de les possibilitats, estudie cobertures i assegurances més específiques i incentive la continuïtat de l’agricultor.

En aquesta línia, la consellera ha insistit que "cal garantir una viabilitat de futur per al cultiu de la cirera i que la seua producció vaja endavant perquè la Cirera de la Muntanya és molt especial i està molt arrelada, per tant necessitem que la gent continue treballant al món rural i lluitar contra el despoblament".

Per això, segons ha explicat, "necessitem una anàlisi a llarg termini perquè ja són cinc anys i l’evolució no és bona, al mateix temps que també donar respostes immediates i línies d’ajudes per a una situació greu com la d’enguany amb collites dolentes".

Navarro també ha ressenyat que l’agroalimentació és un dels principals afectats per l’emergència climàtica i "això genera complexitats per a cultius delicats com el de la cirera".

En l’encontre, també han participat el secretari autonòmic d’Agricultura, Roger Llanes, el director general d’Agricultura, Toni Quintana, la directora general de la PAC, Maite Cháfer, així com representants d’Asaja Alacant, de Llezele Agrícola SL i de la Cooperativa Agrícola de Planes.