Skip to main content

Jornades Rebrots d'Arrel i Mercat de la Terra a Castelló

Les jornades de Rebrots d’Arrel promouran el divendres 17 i dissabte 18 en el Menador un intens programa de ponències, taules redones i tallers amb representants d'associacions, projectes i iniciatives de tota Espanya i de l'àmbit internacional. Prova d'això serà la presència de la Xarxa Estatal de Llavors, la Sociedade Agrícola do Freixo do Meio (Portugal) o James Hutton Institute (Escòcia), entre altres quinze projectes.

Mercat extraordinari de preus justos a València

Un mercat extraordinari a València amb productes de proximitat servirà diumenge que ve per a reivindicar remuneracions dignes per a les persones que treballen el camp. L'activitat, que es desenvoluparà al llarg del matí en la plaça de l’església de Campanar, s'emmarca en la campanya Preus Justos.

Més informació ací.

Clima extrem: escassetat d'aliments i terra abandonada

* Adrià Girbés Masià. Economista.

Pluges intenses i fortes sequeres són  formes del clima extrem que cada volta seran més freqüents segons els meteoròlegs. L'abast global de la sequera és inquietant:  només en  Europa, moltes zones  d’Alemanya porten tres anys de sequera, hi ha  sequera a França, a Itàlia, en resum  més de la meitat d'Europa.  En la península, el territori valencià és un dels pocs que  ha plogut fruit de la variabilitat del clima, però  Catalunya, Andalusia i Castella-La Manxa patixen sequera. 

Protegir la nostra terra no és urgent?

* Miguel Ángel Rodrigo. President de l'associació Nostra Terra

El Partit Socialista -a la oposició- va presentar una moció d'urgència, en el passat plenari del 30 de setembre a l'Ajuntament de les Coves de Vinromà, en la què proposava revisar la capacitat agrològica del sòl en aquelles àrees que tinguen agricultura productiva.

Per a què serveix aquest tràmit? Si augmenta la capacitat agrològica, és a dir, la capacitat de producció dels terrenys, disminueix la superfície que es pot ocupar amb plaques solars. Així de senzill.

IX Fira de la Biodiversitat Cultivada

Els propers 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre se celebrarà per 9a vegada al País Valencià la Fira de la Biodiversitat Cultivada, un esdeveniment per reivindicar les varietats tradicionals del nostre territori i les llavors que han conservat els nostres llauradors i llauradores. Cada any s’alterna la ubicació de la fira entre les diferents províncies i enguany toca a Castelló, concretament a Benlloc.

19ª Fira de l'Oli de Canet lo Roig Gastrocultural

Els pròxims dies 11 i 12 de juny se celebra a Canet lo Roig (Baix Maestrat) la 19ª edició de la Fira de l'Oli Gastrocultural, amb moltes activitats. També es fa la VII edició de les Jornades Gastronòmiques Canetapa.

Vos recomanem anar i gaudir d'estes terres de l'interior castellonenc i de la bona gastronomia de la zona.

Fira de la Cirera, Art i Tradició” de La Salzadella

Els pròxims dies 28 i 29 de Maig es realitzarà la dotzena edició de la “Fira de la Cirera, Art i Tradició” de La Salzadella (Baix Maestrat). El dia 28 de Maig a les 10:30h serà la inauguració d'un dels esdeveniments anuals més importants per al municipi.

Més informació en este enllaç.

Jornada Degusta Taronja a Castelló

Degusta Taronja reunirà a cuiners i a les agricultores de la Fira de la Taronja en una jornada dedicada al cítric local. La Fira de la plaça Fadrell serà el diumenge 24 d'abril escenari de l'acte de clausura que presentarà als locals compromesos que han participat en aquesta iniciativa per a fomentar el consum de producte local i portarà a terme un showcooking.

Més informació en este enllaç.

Jornada Tècnica Agrària Ajuntament de Sagunt i el COIAL: Trencar esquemes per guanyar mercats

L'Ajuntament de Sagunt i el Consell Agrari organitzen conjuntament amb el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Llevant (COIAL) tres Jornades Tècniques Agràries que se celebraran els pròxims dies 4 d'abril, 5 de maig i 2 de juny en la sala d'actes del Consell Agrari de 16.00 a 19.00 hores.

La primera jornada és Nous cultius? Trencar esquemes per guanyar mercats i assistirà com a ponent el responsable d’agrosostenibilitat en el Centre d'experiències Cajamar, Carlos Baixauli Soria. 

I Congreso sobre soluciones inteligentes para el medio rural

La Diputació de València, a través del área de Desarrollo Rural y Políticas contra la Despoblación, celebrará el próximo 17 de febrero en Villar del Arzobispo un encuentro profesional que abordará diferentes vías de acción para dinamizar las economías de los municipios rurales y luchar así contra la despoblación.

Más información en este enlace.

I Congrés de la Marjaleria de Castelló

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat per als dies 10, 11 i 12 de desembre el Primer Congrés sobre la Marjaleria de Castelló, unes jornades divulgatives que impulsa al costat del Grup d'Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN) i el Grup Au d’Ornitologia per a implicar la població en la conservació i protecció de l'aiguamoll. Les jornades se celebraran en el Centre Cultural la Marina del Grau.

Jornades construint i alimentant alternatives a Castelló

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l'Ajuntament de Castelló inicien aquest dimarts les Jornades Construint i Alimentant Alternatives amb una conferència de la reconeguda divulgadora internacional en sobirania alimentària, Carolyn Steel, que abordarà li necessitat d'impulsar una alimentació sostenible per a fer front a la crisi climàtica.

Presentació estudi  Generalitat Valenciana de les varietats de garrofó de la Comunitat Valenciana

Presentació de l'estudi de la Generalitat Valenciana de les varietats de garrofó de la Comunitat Valenciana el pròxim 19 d'agost a Alcàsser i Corbera.

Intervenen:

Salvador Soler Aleixandre. Professor Titular de la Universitat Politècnica de València (Biogenètica molecular de les llavors)

David Bosch Langa. Propietari de L'Horteta de Greta i president de l'Associació de productors de garrofó valencià

Subscribe to En valencià