Pasar al contenido principal

FIVAMEL complirà enguany a Montroi el seu 25 aniversari com a fira referent de la mel

La fira més dolça de la Comunitat Valenciana tornarà a dibuixar un somriure en el semblant dels més llaminers de la casa, del 10 al 14 de novembre, en la plaça d'Espanya de Montroi. I ho farà amb un doble motiu. D'una banda, perquè serà una fira presencial, una vegada l'any passat l'organització va haver de traslladar els estands de mel a les xarxes socials, a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus.

I, per un altre, perquè FIVAMEL compleix el seu 25 aniversari. Un esdeveniment que ha sigut fidel a la cita cada segon cap de setmana del mes de novembre i que ha servit per a posar en valor el treball dels homes i dones que desenvolupen la seua labor en sector apícola; i també, per a promocionar les mels valencianes de flor del taronger, romer i espígol.

Així doncs, i de manera extraordinària, enguany el Concurs Nacional de Mels es traslladarà a la capital, concretament, a l'edifici del Veles e Vents”, situat en l'epicentre de la Marina de València. Es pretén amb aquesta iniciativa donar major realç a un producte de qualitat, artesà i que pretén a poc a poc obrir-se pas en el prestigiós món de les marques reconegudes. El concurs tindrà lloc el dia 5 de novembre i comptarà amb la presència d'un jurat format per apicultors, experts gastronòmics i responsables institucionals. Encara que el lliurament de premis es durà a terme, com és tradicional, durant el transcurs d'un acte que tindrà lloc en el mateix recinte firal el pròxim 14 de novembre.

En opinió del director de la fira, Carles Galletero, “estem realment sorpresos de les ganes que té el públic i també els expositors per assistir a la fira. En les primeres hores de presa de contacte, ha sigut una allau de peticions per vindre i oferir productes que no veiem i, la qual cosa és pitjor, no degustem des de fa més d'any i mig. Fivamel ha tornat amb més força”.

La commemoració del 25 aniversari de la fira portarà amb si l'edició d'un llibre, una exposició en la seu del Museu Valencià de la Mel i un sopar de gala, en la qual es farà lliurament del màxim guardó de la fira, la “abellera d’Or”, al president de la Diputació de València, Antoni Gaspar, com a responsable d'una institució que ha estat donant suport a l'esdeveniment des dels seus orígens.

Fivamel també ha posat a la disposició dels grups i col·lectius que ho sol·liciten una línia de bus específic per a anar a la fira i gaudir dels expositors apícoles, del mercat artesà o d'una visita al Museu Valencià de la Mel, que romandrà obert tot el cap de setmana en jornades de portes obertes.